Poštovani roditelji i draga djeco, naša škola i ove godine sudjeluje u humanitarnoj akciji „Za 1000 radosti”.

Učenici kupnjom jedne narukvice doniraju 1 euro za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.Želite li darovati novčani prilog za pomoć siromašnim obiteljima KLIKNITE OVDJE ili skenirajte kod putem bankovne aplikacije: 

Više o humanitarnoj akciji, možete pročitati u nastavku.

Svrha i ciljevi programa

Hrvatski Caritas predstavlja novo godišnje programsko razdoblje nacionalnoga humanitarnog programa „Za 1000 radosti“ što ga – u ozračju obilježavanja 30.  obljetnice svoga osnutka – provodi na nacionalnom planu uz slogan „Na strani dobra“.

Započet prije dvadeset i jednu godinu kao predbožićna akcija, „Za 1000 radosti“ prerastao je u cjelogodišnji program kojim nastojimo u društvu razviti socijalnu osjetljivost, solidarnost i uzajamnost te ujedno prikupiti konkretnu pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti i siromaštvom. Program predstavljamo početkom adventskog  vremena, ali sredstva za pomoć obiteljima u potrebi prikupljamo tijekom cijele godine, sve do studenoga 2024. Putem mreže 17 nad/biskupijskih caritasa usmjeravamo ih obiteljima na njihovu području kojima je pomoć najpotrebnija.

Od samog početka Hrvatski si je Caritas postavio cilj: želimo biti poticatelji, usmjeravatelji, svojevrsni skretničari dobra/dobara, konkretne pomoći koja će od onih koji imaju i mogu strujati prema onima koji nemaju i ne mogu. Tisućama obitelji tijekom godina pomoć koju su hrvatski građani, tvrtke, ustanove, udruge, djeca, mladi, umirovljenici, obrtnici, studenti i svi drugi darivali postala je poruka vjere u budućnost i dokaz djelatne ljubavi, otkriće zajedništva. U mnogo smo se slučajeva uvjerili kako čuda postaju zbilja kad čovjek u svojoj nevolji bude prepoznat a njegova žurna potreba zadovoljena.

Categories: Obavijesti