Dana 12. listopada 2021. u našoj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ranim jutrom školom su se širili mirisi kruha, peciva, plodova zemlje i kolača. Učenici su sa svojim učiteljicama pripremili prigodan program uz pjesmu i recitacije.


Župnik Marijan Piskač blagoslovio je hranu uz prigodnu molitvu Oče naš i Zdravo Marijo, a učenici islamske vjeroispovjesti izrekli su molitvu sa Allahovim imenom i Allahovim blagoslovom “Fatiha”.
Slijedilo je blagovanje hrane koju su učenici vrijedno pripremili sa svojim roditeljima bez čijeg truda ne bismo na ovako svečan način upriličili svečanost. Osim darova zemlje koje su učenici donijeli, spretne ruke učenika 2.b razreda i njihove učiteljice samostalno su zamijesile svoja peciva te ih uz pomoć naše vrijedne tete Marije ispekle u školskoj kuhinji. Učiteljice su s učenicima Dane kruha obilježile i drugim aktivnostima u svojim razredima.

Osjećaj zahvalnosti, zajedništva, tolerancije i radosti dio je naše male zajednice svakim danom, no danas je bio posebno naglašen. Hvala svima koji su na bilo koji način bili dio naše male svečanosti!

Učiteljice: Ana Ključević-Kurdija, Lucijana Antunović, Sara Busija, Valerija Rukavina i Martina Peček