Dan planeta Zemlje učenici 1. A i učiteljica Irena Mihaljević obilježavali su 4 dana. Započeli smo razgovorom o  tome što znamo o našem planetu i što želimo saznati. Ovo znamo o  Zemlji: “Neki otoci su  bili planine.” Mihael “Znam da na Zemlji ima života.” Lino “Ne smije se bacati smeće u prirodu. Ne smijemo bacati vrećice u vodu i ne smijemo biti grubi prema životinjama.” Klara

Željeli smo saznati : “Kako raste hrast?” Lorena “Koliko u Hrvatskoj ima rijeka?“Lana “Ja bih voljela saznati koliko ima oceana.” Nika 

Razgovarali smo o kontinentima, promatrali globus, plastelinom stvarali prikaz Zemlje te tako učili nazive kontinenata i oceana. Saznali smo koliko biljnih i životinjskih vrsti živi na Zemlji. Zemlja nas je oduševila!! Uočili smo neraskidivu vezu našeg ponašanja i događaja na planeti. Edukativna platforma Zemljoteka nas je potaknula  na daljnji rad. Postali smo heroji. Svaki heroj posjeduje moći. Mi  smo odlučili upotrijebiti naše moći. One su za Zemlju supermoći – moći koje donose promjene.

Tako smo u ponedjeljak razmišljali i pazili koliko trošimo papira i ubrusa. Igrali smo se recikliranim materijalima i pretvorili ih u prekrasne robote.

U utorak smo u školi i kod kuće gasili struju (sve prekidače) i svjetla koja ne koristimo.

Od srijede svi koristimo bocu za vodu kako bismo smanjili potrošnju plastike.

 U četvrtak smo upoznali plogging – kombinaciju trčanja i usputnog skupljanja smeća koje se nađe na putu. Skupljali smo smeće trčeći po školskom dvorištu. Bili smo tako ponosni na sve korisnike školskog dvorišta jer nismo našli puno smeća. Sadili smo grah i cvijeće u čaše od jogurta. Tako smo upoznali rast biljke.
Ova 4 dana nama nisu bila dovoljna. Zaključili smo kako je Zemlja prekrasan planet koji valja čuvati. Zato ćemo iskoristiti naše  supermoći i truditi se i dalje, svaki dan biti njeni odgovorni stanovnici.