Dan jabuka u 2. a i 2. b razredu

Svjetski dan jabuka obilježen je 20. listopada 2021.u drugim razredima naše škole.

Pročitajte kako su naši učenici doživjeli Dan jabuka

 “Danas smo svašta radili s jabukama. Na tjelesnom smo ih držali na čelu. Nosili smo ih na kuhačama. Jabuke smo prali, gulili i ribali. Pisali smo recept za štrudlu koju smo napravili i ispekli. Bila je jako ukusna!

Tina, 2. a

Danas smo u školi obilježili Dan jabuka. Na satu tjelesnog smo jabuke stavili na glavu bez da ih držimo. Pobjednik je bio onaj kojem nije pala. Zatim smo nosili jabuku u kuhači i isto smo se utrkivali. Pobjednik je bio onaj kojem jabuka nije pala s kuhače. Nakon toga smo igrali Ide maca oko tebe i kome je bila jabuka iza leđa, taj je morao loviti onoga tko mu je dao jabuku. Pod nastavom smo radili štrudlu od jabuka, listiće iz matematike i hrvatskoga na temu jabuka. Provjerili smo plutaju li jabuke. Vagali smo jabuke. Danas mi je bilo zabavno u školi. Najviše mi se svidjelo kada smo jeli štrudlu od jabuka.

Lucija, 2. a 

 “Danas smo u školi obilježili Svjetski dan jabuka. Prvo smo istraživali jabuku. Bili smo ju mirisali i imala je sladak i ugodan miris. Poslije smo je opipali i bila je tvrda i glatka. Istraživali smo ju povećalom. Poslije istraživanja smo rješavali zabavne zadatke iz matematike, iz hrvatskog i prirode. Poslije zadataka smo ribali i gulili svoje jabuke i onda smo pravili kolač. Nadam se da se i drugim učenicima svidio ovaj dan. Meni se jako svidio.

Andrej, 2. b

.

Učiteljice Irena Mihaljević i Ana Ključević Kurdija