Created with Fabric.js 4.6.0 PORTAURBIS

Uspjesi u 1. b razredu

autorica: Tratinčica Bakar

Foto: Pixabay

Pitali smo ih što je za njih uspjeh!

Učenici 1. b razreda jako su uspješni u mnogočemu.

Obožavaju pjevati i plesati, smišljati priče, lijepo crtaju… Najviše me oduševljava što imaju posebnu moć, najveću dječju vrlinu, a to je mašta.

Vrlo su marljivi i vrijedni u učenju; znaju cijelu abecedu, pišu prelijepe rečenice, a pričaju i čitaju glasno.

Vole istraživati pa su tako naučili sami peći štrudlu s jabukama, obožavaju ispijati čaje u zimskim danima i smišljati priče i bajke.

Istražili su i po čemu su uspješni njihovi roditelji pa im je tako u posjet došla mama jedne učenice koja je medicinska sestra i objasnila  kako se ne trebamo bojati cijepljenja te kako je zdravlje jako bitno.

Imali smo u posjetu također jednu mamu koja radi u Ledu i saznali sve o tome kako se radi sladoled.

Tako su zaključili da mogu biti uspješni u mnogočemu.

Ono što najviše oduševljava je koliko su uspješni u međusobnom pomaganju. Vrlo rado pomognu prijatelju ako nešto zapne, zagrle onoga kome treba utjeha i vole se jako igrati međusobno.

Uspješni su u izradi kućica za ptice i hranilica.

Osobito se ističu u likovnom stvaralaštvu, posebice u izradi kratkih filmića u stop motion animaciji. To ih posebno oduševljava i puni su novih ideja.

Ove godine su učenici 1. b razreda posadili svoj mali vrt. Ima tu jagoda, začinskog bilja, salate, paprike, rajčice, kelja pupčara…. Svakoga jutra u vrtu ih iznenadi nešto novo kada zalijevaju povrće. Zasaditi su i maline, kupine i aroniju i jedva čekaju sljedeću godinu da mogu ubrati plodove.

  1. b je veseo, razigran i maštovit razredni odjel u kojem se uvijek nešto događa i istražuje.

Iako su maleni, zapravo su jako veliki. Pri samom kraju našeg malog projekta o uspješnosti u 1. razredu možemo zaključiti da „ćemo uvijek ubrati ono što smo posadili i nikako drugačije“…, a ovi mali prvašići već sada ubiru plodove svoga rada i vrlo su uspješni.

Tratinčica Bakar, učiteljica